•Zwembad gesloten wegens werken•Rookmobiel in winkelstraten•Eindejaarsmarkt•PWA maakt je stoep sneeuwvrij•LOI zoekt meters en peters

Zwembad gesloten wegens werken
Zoals elk jaar krijgt het stedelijk zwembad ook dit jaar voor de kerstvakantie een grondige onderhoudsbeurt. Daarom is het zwembad gesloten van 16 december 17u t.e.m. 25 december.
 
 
Rookmobiel in winkelstraten
Tijdens het eindejaarsshoppingweekend van 17 en 18 december komt de provinciale rookmobiel naar Geel. Wie een kijkje neemt in de rookmobiel ondervindt aan den lijve wat de gevolgen zijn als je geen rookmelders hebt geïnstalleerd in je woning. Bezoekers krijgen de opdracht om een huilende baby te zoeken en uit een bedje te halen in een kinderkamer vol oefenrook. Zo ervaar je hoe moeilijk het is om de weg te vinden in een ruimte gevuld met rook. Tijdens deze campagne worden rookmelders te koop aangeboden aan de prijs van 19,95 euro.
 
Je kan de rookmobiel terugvinden op zaterdag 17 december tijdens de rommelmarkt van 8 tot 13u op de Werft t.h.v. de busparking en op zondag 18 december van 14 tot 18u in de Nieuwstraat (t.h.v. de inrit van de parking). De rookmelders kan je enkel cash betalen.
 
 
Eindejaarsmarkt
Op zondag 18 december organiseert het marktcomité van de dinsdagmarkt, in samenwerking met het stadsbestuur, een eindejaarsmarkt op de kleine Werft. Je kan er van 14u tot 18u terecht in een vijftiental kramen.
 
 
PWA maakt je stoep sneeuwvrij
Heeft het gesneeuwd? Dan ben je wettelijk verplicht het voetpad voor je huis sneeuwvrij te maken. PWA-Geel zet werknemers in om tegen vergoeding je voetpad sneeuwvrij te maken. Iedereen kan van de dienst gebruik maken. Ze ruimen datgene dat wettelijk verplicht is, alsook de kortste weg van de deur naar de brievenbus en straat. Je moet thuis zijn en het materiaal zoals zout, straatkeerder en sneeuwschep ter beschikking stellen van de PWA-werknemer.
 
 
LOI zoekt meters en peters
In het Lokaal Opvanginitiatief (LOI) ‘den ark’ in Geel verblijven zeventien niet begeleide minderjarige vluchtelingen. Het zijn jongeren tussen 16 en 18 jaar die zonder ouders of familielid naar België zijn gekomen. Ze verblijven in ‘den ark’, in kleine studio’s. De begeleiders van het opvangcentrum proberen de jongeren zo goed mogelijk op te vangen. Ze krijgen hulp bij hun asiel, psychosociale ondersteuning en de begeleiding die nodig is bij het leren ‘alleen’ wonen.
 
Uiteraard kan dit het gezin niet vervangen. Daarom is LOI op zoek naar meters en peters, die af en toe een minderjarige uit zijn of haar kamer komt halen om deel te nemen aan het gewone gezinsleven. Meters en peters beschouwen de jongeren als een kameraad voor hun gezin: ze vieren samen een verjaardag, voetballen, praten, eten gezellig samen thuis of kijken samen eens een film. Meter of peter word je niet zomaar. Vooraf heb je enkele gesprekken wederzijdse verwachtingen af te toetsen. Samen wordt bekeken welk engagement voor jou haalbaar is.